IRS: n tutkintaosasto pyytää tietoja yksityisyyden kannalta keskeisistä kryptovaluutoista

Yhdysvaltain verovirasto on julkaissut tietopyynnön yksityisyyden kannalta keskeisistä salaustekniikoista ja tekniikoista, jotka hämärtävät salaustoimet. IRS-CI: n tietoverkkorikollisuuspyyntö pyytää myös tietoja liittyen ”kerroksen kahden offchain-protokollaverkkoon, sivuketjuihin ja Schnorr Signature -algoritmiin”.

Äskettäin julkistettu Bitcoin Code tietoverkkorikollisuuspyyntö, joka on saatavana julkiseen tarkasteluun, pyytää ”teollisuuskumppaneilta” tietoja salausvälineistä, jotka hyödyntävät yksityisyyden suojaustekniikoita, ja muun tyyppisistä protokollista, jotka piilottavat transaktiotiedot. Tietopyyntö (RFI) julkaistiin 30. kesäkuuta 2020, ja RFI: n nimi on Pilot IRS Cryptocurrency Tracing.

IRS-CI-pyynnössä todetaan:

Tämä RFI liittyy pilotti-IRS: n rikostutkintaosaston (CI) ohjelmaan. CI Cyber ​​Crimes pyytää tietoja järjestelmistä, jotka antavat kehittäjille ja testaajille mahdollisuuden suorittaa tutkintatutkimuksia hajautettujen pääkirjakauppoihin, joihin sisältyy yksityisyyden suojausrahan kolikoita.

IRS: n tutkintaosasto pyytää tietoja yksityisyyden kannalta keskeisistä kryptovaluutoista

IRS-CI-pyynnössä mainitut yksityisyyskeskeiset salaustunnukset sisältävät ”monero ( XMR ), zcash (ZEC), viiva ( DASH ), virne (GRIN), komodo (KMD), ääri (XVG) ja horisontti (ZEN). . Tämän lisäksi IRS haluaa tietoja offchain-verkoista ja sivuketjuista, kuten ”Lightning Network (LN), Raiden Network, Celer Network, Plasma, Omisego” ja kolikoista, joihin on integroitu Schnorr Signature -algoritmi, kuten bitcoin cash ( BCH ).

Yhdysvaltain veroviraston mukaan yksiköllä on tällä hetkellä vain vähän tietoa näistä protokollista ja se aikoo rakentaa asiantuntemustaan.

IRS haluaa myös hyödyntää sovelluksia, joiden avulla he voivat tutkia näitä yksityisyydensuojatyökaluja ja kolikoita

”Sovellusten hankkiminen, jotta tutkimukset voisivat helpommin jäljittää yksityisyysrahoja ja muita protokollia, jotka anonyymisivät laittomia toimijoita, mahdollistaisivat tutkimukset tehokkaamman ja helpottaisivat korkeampaa ehkäisevyyttä tekemällä rikollisen toiminnan salaamisesta vaikeampaa. Se tarjoaa myös tutkimuksen tehokkuuden, joka on tällä hetkellä rajallinen ”, IRS-pyyntö toteaa.

Samoin on vain „muutama tutkintaresurssi“, jonka avulla tutkijat voivat siepata tai jäljittää tapahtumia, jotka sisältävät „kerroksen 2 verkkoprotokollatapahtumat [ja] sivuketjun pääkirjat“. Mukaan lukien ”jaetut pääkirjat, jotka hyväksyvät allekirjoitusalgoritmeja, jotka tarjoavat yksityisyyttä laittomille toimijoille”.

IRS huomauttaa pyynnössään, että yksityisyysrahojen ja offchain / sidchain-verkkojen käyttö on „tulossa suositummaksi yleiseen käyttöön“. Mutta myös verovirasto „näkee laittomien toimijoiden käytön lisääntyvän“.