Hier is wat de grootste schaker aller tijden denkt over Bitcoin

Bij talloze gelegenheden hebben veel mensen buiten de cryptocentrische gemeenschap een woordje voor Bitcoin gezet. Sommigen zijn investeerders die misschien aan de andere kant van de traditionele financiële wereld stonden, maar in minder gevallen zegt een wereldberoemde schaker niet zomaar iets over cryptocurrency’s, hij gaat zitten en praat uitgebreid over het belang van het kruisen van cryptocurrency’s met mensenrechten en vrijheid die cryptocurrency’s bieden aan mensen over de hele wereld, wat volgens hem de valkuilen ruimschoots overtreft.

Dit was wat er gebeurde toen een Forbes-medewerker Garry Kasparov interviewde, die blijkbaar een vurige Bitcoiner is. De schaker heeft vele titels op zijn naam staan, maar een korte geschiedenis van Wikipedia helpt om dit te verslaan.

Zoals geciteerd uit Wikipedia, „Garry Kimovich Kasparov is een Russische schaakgrootmeester, voormalig wereldkampioen schaken, schrijver en politiek activist, die door velen wordt beschouwd als de grootste schaker aller tijden. Vanaf 1986 tot zijn pensionering in 2005, was Kasparov gerangschikt wereld Nr 1 voor 225 van de 228 maanden en 255 maanden algemeen voor zijn carrière.

De schaaklegende, die momenteel dient als Avast’s veiligheidsambassadeur en een voorzitter van verschillende mensenrechtenorganisaties, sprak met Forbes‘ Roger Huang over de noodzaak van de vernieuwing van de wereldwijde democratische vrijheid en het belang van opkomende technologieën in de voorhoede van deze beweging.

Hier sprak hij over het kruispunt van cryptokringen en mensenrechten. Kasparov legde onbevooroordeeld uit dat cryptokringen niet intrinsiek slecht of goed zijn. In plaats daarvan kunnen ze voor verschillende doeleinden worden bewapend. In de handen van de verkeerde persoon kunnen ze schade veroorzaken, maar wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, zijn de voordelen eindeloos. In het vervolg zei hij dat de angst voor de mogelijke nadelen van cryptocrèmes „overschat“ worden.

De nadelen aan de andere kant, ,,staan voor meer persoonlijke controle voor individuen toe in een tijd waar meer en meer elementen van ons leven of door de staat, de bedrijven of de externe partijen worden gecontroleerd die op de een of andere manier een clandestiene agenda“ kunnen hebben, bovengenoemde Kasparov. Op een meer persoonlijke manier denkt de Schaakgrootmeester dat Bitcoin Era als gedecentraliseerde technologie gewoon een natuurlijk antwoord is op het publiek, dat de controle is kwijtgeraakt aan gecentraliseerde instellingen. In essentie gelooft hij dat cryptokringen kunnen helpen om de controle terug te brengen naar de massa.

Kasparov is erg groot op het gebied van regulering. Om de staat optimaal te laten functioneren, geeft Kasparov toe dat inbreuk op de privacy niet volledig kan worden geëlimineerd, maar hij suggereert dat ideale reguleringswetten voor beide partijen een overwinning kunnen opleveren. Hij richtte zich ook tot de staat en zijn macht om naar believen geld uit te geven en zei dat de zaken uit de hand zijn gelopen (denk aan de inflatie) en dat investeerders dringend behoefte hebben aan een alternatieve methode voor het behoud van de rijkdom tegen de schade die de inflatie heeft aangericht. Opnieuw presenteerde hij Bitcoin als de belangrijkste oplossing.

Hij kan worden geciteerd door te zeggen :

„Het goede aan bitcoin is dat je precies het getal kent – het magische getal van 21 miljoen. En we begrijpen de formule daarachter.“