Bitcoin jager JP Morgan til Verdensbanken

20. november 2020 økte markedsverdien til Bitcoin over markedsverdien til JP Morgan Chase, verdens største offentlige bank. Selv om den falt tilbake til nummer to 21. november, har BTCs stille oppgang betatt finansverdenen.

JP Morgan mot Bitcoin

JP Morgan Chase-sjef Jamie Dimon har hatt et komplisert forhold til Bitcoin. Siden 2017, da Dimon hevdet at Bitcoin var svindel, har mye endret seg hos JP Morgan.

Mer nylig lanserte JP Morgan sin egen kryptovaluta og investerte i ConsenSys. Selv om Dimon kunngjorde 18. november 2020 at Bitcoin fremdeles er „ikke min kopp te“, parerte Bitcoin med sin enorme økning til nesten alle tiders høyder. Bitcoin, som i seg selv flørter ikke bare med høye tider, men også med høyest månedlige stengninger, gikk kort over JP Morgan ved markedsverdi.

JP Morgan er Amerikas største bank, konkurrert med Industrial and Commercial Bank of China i størrelse. JPMorgan er med en markedsverdi på rundt 350 milliarder dollar nummer 17 på Fortune 500-listen over de største amerikanske selskapene, like foran General Motors.

Så da markedsverdien av Bitcoin overgikk JP Morgan til rundt 351 milliarder dollar i helgen, snudde det noen hoder. Bitcoin ser ut til å få enestående interesse fra store Wall Street-spillere og banker.

Crypto er FUNdamnetal

Samtidig har den nåværende crypto bull-run uten tvil mer grunnleggende bak seg enn den i 2017. Bransjen er mer solid, sikkerheten mer bevist, selskapene mer gjennomsiktige og støttespillere bedre kjent.

Det er noen få muligheter som gir næring til dette nåværende bull run. En teori er den økende forståelsen av Bitcoin som erstatning for gull. Med potensial for enorm inflasjon etter stimulans søker amerikanske selskaper eiendeler som vil holde seg mot stigende priser.

En annen mulighet er fremtiden for Bitcoin i lovens øyne. I USA har avtroppende SEC-styreleder Jay Clayton presisert at Bitcoin er en butikk med verdi og ikke en sikkerhet, en status som kan gjøre det mer attraktivt for skattebevisste selskaper.

Selv om dette ikke gjør Bitcoin til en offisiell “bank”, er kryptovalutaen fortsatt et finansielt instrument med mer verdi parkert i seg enn nesten alt bortsett fra gull.

Med DeFi som gjør en ikke-banket verden til en reell mulighet, fortsetter kryptokurver å holde sitt mot tradisjonelle finansielle systemer.