Alle 10 000 dollarin Bitcoin-hinta aiheutti 653 miljoonan dollarin avoimen koron pudotuksen, joka on suurin maaliskuun jälkeen

Pro-kauppiaiden nouseva ilmapiiri heikkeni sen jälkeen, kun Bitcoin-futuurien avoin korko laski rinnakkain perinteisten markkinoiden kanssa, jotka myös kirjasivat huomattavia tappioita.

Bitcoinin ( BTC ) futuurien avoin korko oli juuri laajin päivittäinen vähennys viiden kuukauden aikana. Eilinen 11 prosentin pudotusliike aiheutti enemmän selvitystiloja kuin 9. toukokuuta, kun BTC syöksyi 12,5 prosentista 8600 dollariin

Vino tiedot osoittavat, että avoin korko on laskenut 653 miljoonaa dollaria ja oli 4 miljardia dollaria 3. syyskuuta. Tämä luku sisältää ikuiset (käänteiset swapit) ja futuurit, joiden voimassaoloaika on päättynyt OKEx-, CME-, Binance- ja muille johdannaispörsseille.

Eilinen muutos oli suurin päivittäinen pudotus sen jälkeen, kun 13. maaliskuuta tapahtunut kauhistuttava miljardin dollarin kasaava selvitystila aiheutti 50 prosentin laskun Bitcoin Billionaire hinnassa . Samana päivänä Dow Jonesin teollisuuskeskiarvo oli huonoin myyty vuodesta 1987, 10%: n lasku.

Drastinen korjaus ei ehkä ole ollut niin ennätyksellinen negatiivinen osakemarkkinoilla, mutta Nasdaq Composite kaatui 5% johtuen Applesta (AAPL -8%), Salesforcesta (CRM -7,8%) ja Microsoftista (MSF -6,2%).

Applen (AAPL) osakkeet laskivat 8% 3. syyskuuta, jolloin sen markkina-arvo laski 180 miljardilla dollarilla. Tämä oli suurin yksittäisen yrityksen päivittäinen tappio. Vertailun vuoksi tällä hetkellä Bitcoinin markkina-arvo on 194 miljardia dollaria.

IPhone-valmistajan arvo on tällä hetkellä hieman yli 2 biljoonaa dollaria. Tällainen vaikuttava luku voisi hankkia koko altcoin-markkinat maksamalla 1,300%: n palkkion nykyiselle 140 miljardin dollarin altcoin-markkina-arvolle.

Futuuripalkkio katosi väliaikaisesti

Futuurimarkkinoilla on taipumus käydä kauppaa pienellä palkkiona säännöllisten spot-pörssien kanssa. Tämä ei ole jotain, joka ei sisällä salausvaluuttamarkkinoita, vaan pikemminkin johdannaisvaikutus. Lykkäämällä kaupan taloudellista ratkaisua myyjät vaativat yleensä enemmän rahaa.

Tämä futuurisopimusten premium-indikaattori tunnetaan perustana, ja se vaihtelee yleensä 5%: n ja 15%: n välillä vuositasolla. Aina kun palkkio on positiivinen, markkinoita luonnehditaan kuten contangossa. Toisaalta nollasta negatiiviseen tuleviin sopimuksiin liittyvä palkkio on epätavallinen ja osoittaa laskusuunnitelmaa.

Yllä oleva kaavio osoittaa, kuinka merkittävä eilisen lyhyt alle 10 000 dollarin pudotus oli futuurimarkkinoilla. Tällainen negatiivinen premium-tilanne, joka tunnetaan taaksepäin, nähtiin viimeksi neljä kuukautta sitten 10. toukokuuta. Tuolloin Bitcoin ( BTC ) toipui nopeasti seuraavien kolmen päivän aikana, mikä sai perusindikaattorin palauttamaan positiivisen alueen.

Nykyistä 4 prosentin vuositasoa ei voida pitää laskevana, vaikka kiistatta ei nouseva kuin kolmen päivän takaisen 10 prosentin taso.

Lyhytaikaiset vaihtoehdot ovat palanneet laskusuuntaan

Bitcoin-optiomarkkinat ovat myös alttiita merkittäville hintamuutoksille. Kuten futuurimarkkinat, viimeaikainen BTC-pudotus aiheutti suuria riskien välttämisliikkeitä. Markkinatakaajat lisäävät spredit usein volatiliteettijaksojen aikana, joten mitä seuraavana päivänä tapahtuu, on kaikkein kerrottavinta.

25%: n delta-vinousindikaattori vertaa vastaavia osto- (myynti) ja myynti (myydä) -optioita rinnakkain. Indikaattori muuttuu negatiiviseksi, kun myyntioptiopreemia on korkeampi kuin vastaavan riskin osto-optiot. Tällainen negatiivinen vinous tarkoittaa haittasuojan korkeammia kustannuksia, mikä osoittaa nousevuutta.

Päinvastoin pätee, kun markkinatakaajat ovat laskussa, mikä saa 25 prosentin delta-vinousindikaattorin saavuttamaan positiivisen pohjan.